Vakantie uitzoeken stressvol

4vakantieparken.nlUit onderzoek blijkt dat voor 62% van de gezinnen het stressvol is om een vakantie uit te kiezen. Je wilt naar Zuid-Frankrijk, maar bij het intypen in Google krijg je alleen al honderdduizenden resultaten. Een geweldige berg met informatie waar je door de bomen het bos niet meer ziet. De perfecte vakantie uitzoeken loopt dan al gauw uit tot een hels karwei. Om je perfecte vakantie uit te zoeken weer leuk te maken hebben wij de volgende tips.

Wat is belangrijk

Schrijf voor je gaat zoeken de belangrijkste punten op. Deze punten worden de ankers wanneer jij je vakantie gaat boeken. Wil jij bijvoorbeeld dat het overdag maximaal 30 graden mag zijn, er een groot zwembad moet zijn of een verblijf met airco? Schrijf ze allemaal op! Nu ga je nogmaals de lijst door en streep je alles weg wat niet de hoogste prioriteit heeft. Hou maximaal 7 tot 10 punten over en ga hiermee aan de slag

Vakantie budget

Hoe luxer hoe beter! Tenminste dat is wat ik altijd dacht, maar dat is zeker niet altijd zo. Zeker voor kinderen geldt dit niet, want zij vermaken zich zowel in een hotel als tent. Stel van te voren in een budget in en stel dit bij je zoekopdrachten als maximum in. Het heeft geen zin om accommodaties te bekijken welke er niet toe doen.

Durf te kiezen!

Als je in beeld hebt waar je vakantie aan moet voldoen, wanneer je vakantie is en hoeveel je mag uitgeven dan kan je van start gaan. Zoek bij vakantieoperators geschikte vakanties en schrijf deze op. Vervolgens ga je uit maximaal vijf accommodaties een keuze maken. Leeg de accommodaties naast elkaar neer en kijk welke het beste aansluit bij jullie behoeftes. Neem vervolgens nog wat vakantie beoordelingen door zodat je ook van andere weet wat zij hebben ervaren. Nu is het kiezen van de juiste accommodatie echt een koud kunstje!