Bussen vanaf Tenerife Airport

tenerife spanjeTenerife is een van de Canarische Eilanden, zo’n 400 kilometer ten westen van de kust van het zuidelijke deel van Marokko. Het is onderdeel van Spanje. Op Tenerife is het vaak prachtig weer. Het wordt niet voor niets de Carribean van Europa genoemd. ’s zomers en ’s winters kun je genieten van de prachtige stranden, zon en watersport dat het eiland Tenerife te bieden hebt. Waarschijnlijk kom je aan met het vliegtuig op het zuidelijke vliegveld van de twee Tenerife Airport’s: Tenerife South Airport. Hoe kom je van vliegveld Tenerife naar jouw hotel?

Op het eiland Tenerife is er geen trein te vinden. Dus ook niet vanaf Tenerife Airport. Wel kun je gebruik maken van de bussen van busmaatschappij Titsa. Deze heeft 5 verschillende buslijnen: de 111, de 343, de 415, de 450 en ’s nachts ook de 711 welke op de route van de 111 rijdt. Als je vanaf Tenerife Airport met de bus naar je bestemming gaat, dan moet je goed kijken welke richting je op gaat. Bus 111 is de meest populaire bus. Deze gaat vanaf Costa Adeje via Playa de las Americas, Los Christianos, Tenerife Airport (TFS) naar Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife. Wil je vanaf Tenerife South Airport naar Tenerife North Airport of andersom, dan zul je buslijn 343 moeten nemen. De 343 eindigt ook bij Siam Park.

Makkelijker vervoer is natuurlijk de taxi. Geen gedoe met kaartjes kopen, geen gedoe met bagage, minder gedoe met stops onderweg en je wordt gewoon rechtstreeks bij je hotel of bij je airbnb gedropt. Taxi’s zijn vrij goedkoop en te vinden bij de terminal van Tenerife Airport. Er komt een vliegveldtoeslag bij van 2 euro. De taxi’s staan 24 uur per dag, 7 dagen per week tot je dienst.

Zo zie je maar, vervoer vanaf Tenerife Airport is niet lastig. Je kunt ervoor kiezen om de bus te nemen, maar de meeste mensen nemen echter de taxi. Als je richting Santa Cruz gaat dan is het echter aan te raden om de bus 111 te nemen, omdat een taxirit van die afstand wel meer dan 50 euro kan zijn. Veel plezier op Tenerife!