Hoe reis ik vanaf Valencia Airport?

valencia spanjeValencia is een stad in het oosten van Spanje met een eigen vliegveld: Valencia Airport. De op 3 na grootste Spaanse stad heeft een eigen taal; Valenciaans. Valenciaans ligt taalkundig gezien vrij dicht bij Catalaans, de taal die de inwoners van Barcelona spreken. De stad en omgeving van Valencia staan bekend om de stranden, het lekkere eten, het goedkope leven en natuurlijk ook om de stad Valencia zelf. De beroemde centrale markt (Mercado Central), de tuin van Turia en de kerk van San Nicolás.

Een nog markanter en erg in het oog springend bouwwerk in de stad is de City of the Arts and Science. Dit markant gebouwencomplex is de grote toeristentrekker waarmee de stad Valencia zich echt op de kaart wil zetten. Hoewel het 3x zoveel geld kostte dan begroot, vinden er tegenwoordig inderdaad veel tentoonstellingen plaats en worden de meeste gebouwen van het complex veel gebruikt. Of het ook een groter aantal toeristen naar de stad brengt is iets wat pas over 10 of 20 jaar kan worden gezegd.

Acht kilometer ten westen van de stad ligt Valencia Airport. De tiende drukste luchthaven in Spanje verwerkt jaarlijks meer dan 7 miljoen mensen. Er zijn een flink aantal lijndiensten vanuit Nederland naar Valencia Airport met Transavia, KLM en Vueling (vanuit Amsterdam). Ryanair en Transavia vliegen naar Eindhoven op en neer en zo is er een groot aantal Nederlanders in de omgeving van Valencia te vinden.

Reizen van vliegveld Valencia naar de stad Valencia is niet moeilijk. Kies voor metrolijn 3 of lijn 5, afhankelijk van waar in de stad jouw hotel of airbnb is. De totale kosten van Valencia Airport tot aan het centrum van de stad zijn zo’n €5,00 tot €6,00 en de reistijd is ongeveer een half uur. Een retourtje kan al voor €10,00. Je kunt ook met de bus voor €1,45 per enkele reis, dan doe je er echter wel een kwartiertje langer over. Bus 150 rijdt namelijk ook nog langs Mislata, Quart de Poblet en Manises.

Ten slotte kun je vanaf Valencia Airport altijd met de taxi naar jouw eindbestemming reizen. Een rit met de taxi kost zo’n €33,00. Dit is zeker interessant als je met een grotere groep bent. Veel plezier in Valencia!