Stedentrip Oslo

stedentrip osloOslo is gelegen in het zuidoosten van Noorwegen en is de hoofdstad van het Noord-Europese land. Het is tevens de grootste stad van het land en staat vol met leuke bezienswaardigheden. In het centrum van de stad kun je vooral veel zien. Ook zijn er diverse leuke winkels en in de zomermaanden zijn de terrasjes allemaal geopend. Als je van plan bent om veel bezienswaardigheden te bekijken tijdens je stedentrip Oslo, kun je het beste een Oslo Pass kopen. Met deze pas krijg je entree tot verschillende musea en bezienswaardigheden. Je kunt de pas kopen voor één, twee of drie dagen.

Klimaat

Het klimaat in de hoofdstad van Noorwegen is vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat. Echter is het hier wel iets kouder. Vanwege haar ligging aan de zee in combinatie met de Atlantische golfstroom zijn de temperaturen over het algemeen vrij mild. In de wintermaanden ligt er doorgaans sneeuw. Gemiddeld ligt er zo’n 30 dagen  sneeuw tijdens deze maanden.

Bezienswaardigheden in Oslo

De hoofdstad van Noorwegen heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal, Det Kongelige Slott, het Munchmuseum en de lokale markt in Oslo.

Kathedraal

Een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, in Oslo is de kathedraal. Het is zonder twijfel één van de fraaiste bouwwerken in de stad. De kathedraal werd gebouwd in 1697, maar verkeert nog in goede staat. In de kerk kun je genieten van prachtige orgelmuziek. Tussen 1950 en 1963 is het heilige bouwwerk nog flink gerestaureerd  aan de binnenkant. Regelmatig worden er trouwfeesten georganiseerd.

Det Kongelige Slott

Det Kongelige Slott is een prachtig bouwwerk dat werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Sinds 2002 is het gebouwd opengesteld voor het publiek en je kunt dan een leuke rondleiding boeken. De tuinen rondom het gebouw zijn ook erg mooi om te bezichtigen.

Munchmuseum

Het Munchmuseum werd opgericht in 1963 en bestaat uit een collectie stukken die door Edvard aan de gemeente zijn geschonken. In totaal bezit het museum zo’n 1.100 schilderijen, 500 etsen, 6 sculpturen en maar liefst 15.500 prenten. Daarnaast kun je ook enkele boeken inzien.

Lokale markt

Als je ervan houdt om een markt te bezoeken, moet je absoluut een bezoekje brengen aan de lokale markt van Oslo. Deze gezellige markt is vooral een toeristische attractie waar je allerlei leuke souvenirs kunt kopen.

Vliegen naar Oslo

Vanaf Amsterdam vertrekken er meerdere vliegtuigen per dag naar Oslo. Onder andere Norwegian en KLM vliegen naar de Noorse hoofdstad. Je kunt al een retourticket boeken vanaf slechts 75 euro . Wanneer je alleen handbagage meeneemt kan je direct na landen door de uitgang. Als je op de luchthaven van Oslo aankomt, zal je nog een stukje moeten reizen naar het centrum van de stad.  De internationale luchthaven ligt namelijk nog op zo’n 49 kilometer afstand.

Vervoer

Het openbaar vervoer in de Noorse hoofdstad is goed geregeld. Er rijden onder andere bussen, trams, metro’s en tot slot kun je ook nog gebruikmaken van de ferry. Als je de hele dag met het openbaar vervoer wilt reizen, kun je het beste een Oslo Card kopen. Deze is 24 uur lang geldig en kost € 27,00.

Stedentrip boeken

Wil je een goedkope stedentrip Oslo boeken ga dan naar de website van www.goedkoperondreis.com