Vakantie op Ameland

Ameland strand

De vele schapen, waarvan er duizenden op het eiland leven, zullen je onderweg gezelschap houden tijdens je vakantie op Ameland. In het Landbouw- en strandfondsmuseum Swartwoude draait alles om dieren. Tijdens je vakantie op Ameland leer je veel over het historische boerenleven op het eiland, terwijl de jonge bezoekers zich vermaken met het aaien van de geiten en het observeren van de koeien en varkens in het boerderijmuseum.

Geniet van je verblijf op Ameland midden in de natuur

Ontdek Ameland en omgeving tijdens een Noordzeevakantie in een vakantiehuis op Ameland. Bijna elke hoek van Ameland is met de fiets te bereiken. Het fietsroutenetwerk bestaat uit ongeveer 100 kilometer aan uitgebreide tochten op twee wielen midden in het ongerepte duinlandschap. Met de fiets kun je bijvoorbeeld het uitgestrekte duingebied van de Langeduinen verkennen, waar ook vogelaars waar voor hun geld krijgen. Een excursie te voet onder deskundige begeleiding neemt je mee naar de typische Noordzeewadplaten. Kinderen hebben ook veel plezier met hun blote voeten in de modder en ontmoeten onderweg typische wadwormen, kleine krabben en mosselen. Als je meer wilt weten over de bijzondere leefomgeving van de Waddenzee, kun je tijdens je vakantie op Ameland een bezoek plannen aan het Ameland Natuurcentrum. Vanuit Ameland kun je ook oversteken naar het naburige eiland Terschelling. In de zomer worden er meerdere keren per week boottochten aangeboden en op de terugweg op het water krijg je een prachtig panoramisch uitzicht over het vakantie eiland.

Geniet van je verblijf op Ameland midden in de natuur

Op Ameland zijn de paden naar het strand nooit ver weg. Tijdens een vakantie op het Noordzee-eiland woon je midden in een charmant natuurlandschap en geniet je van absolute rust en pure natuur. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie op een afgelegen plek midden in de duinen. Het aanbod van vakantiehuizen op Ameland is gevarieerd: kies een gezellig appartement voor een vakantie met je partner of kies voor een groot vakantiehuis op Ameland met meerdere slaapkamers en veel ruimte om met het hele gezin of je vrienden te reizen. Neem je viervoeter mee naar Ameland en breng een geslaagde vakantie door op het eiland met je hond, waar de meeste strandgedeelten toegankelijk zijn voor viervoeters.<

Je vakantie op Ameland als vertrekpunt voor succesvolle excursies

Nederland staat bekend om zijn pittoreske stadjes met de typische grachten die je te wachten staan in Leeuwarden op het vasteland niet ver van het eiland Ameland. Wandel door de levendige oude stad met zijn sierlijke herenhuizen of verken de stad vanaf het water tijdens een klassieke rondvaart. Je kunt ook op het water gaan varen tijdens een excursie naar de zeehonden voor de kust van Ameland. Het is een unieke ervaring om deze schattige Noordzeebewoners van dichtbij te observeren. Ervaar dit zelf tijdens je Noordzeevakantie in een vakantiehuis op Ameland!