5 Mooie Europese steden voor backpacktrips en stedenreisjes

backpacktrips en stedenreisjesEuropa is niet bepaald het grootste continent op aarde, maar heeft wel een enorme verscheidenheid aan landen, culturen, steden en natuur. Je hoeft het dan ook lang niet altijd ver weg te zoeken om toch een bijzondere, buitenlandse ervaring te vinden. Wij hebben een lijstje gemaakt van vijf prachtige Europese steden die geschikt zijn voor een backpackreis, maar ook voor een korte stedentrip. Hier een top 5 interessante stedenreisjes:

1. Warschau (Polen)

Hoewel in Polen met name Krakau een geliefde stad is om te bezoeken, is ook Warschau een erg goede optie. De Poolse hoofdstad verloor haar historische centrum door de Tweede Wereldoorlog, maar heeft deze sindsdien vrijwel op de centimeter nauwkeurig herbouwd.

In de Poolse hoofdstad kun je uitstekend barhoppen, leren over de plaatselijke cultuur en de lokale delicatessen proeven (sla Poolse dumplings zeker niet over).

Een andere aanrader is het Verzetsmuseum, waar je uitgebreid kunt leren over het indrukwekkende Poolse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

2. L’viv (Oekraïne)

Een minder bekende stad en vooral een stad die populair is onder backpackers die door Oost-Europa trekken. L’viv ligt in het westen van Oekraïne en heeft door invloeden van onder meer de Duitsers meer Europese dan Russische trekjes.

De stad is enigszins rauw, maar heeft ook prachtige architectuur, gezellige straatjes en een scala aan goedkope restaurants waar je uitstekend kunt eten. Hoewel gedurende een warme dag de uitlaatgassen van de niet-zuinige auto’s in de stad kunnen stinken, is de stad bijzonder sfeervol.

3 Dubrovnik (Kroatië)

Heb je Game of Thrones gezien, dan moet Dubrovnik eigenlijk op je lijstje staan voor een Europese stedentrip. De Kroatische stad vormt namelijk het decor voor King’s Landing, de hoofdstad van het fictieve Westeros in de serie.

Het uitstekend bewaard gebleven stadje is wat toeristisch, maar ook beeldschoon. Dwaal door de eindeloze straatjes of ga hiken net buiten de stad, direct aan de Middellandse Zee. Cultuur, zon, stand, eten en feestjes: Dubrovnik heeft het allemaal.

4 München (Duitsland)

Het sfeervolle München, tussen de bergen van de Alpen, is een uitstekende tussenstap wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent naar Oostenrijk of Italië. De stad heeft een geheel eigen cultuur, die afwijkt van de Duitse.

Geniet van de Beierse historie en sla een bezoek aan het Hofbräuhaus niet over. Dit is een eeuwenoude herberg waar je in grote zalen bier kunt drinken, zoals men dat zelfs al in de Middeleeuwen deed in deze zaal

5 Stockholm (Zweden)

Parijs en Milaan staan bekend als de meest stijlvolle en modieuze steden van Europa, maar vlak Stockholm niet uit. De Zweedse hoofdstad staat bekend om haar prachtige architectuur, de vooruitstrevende designwereld en de mode.

Stockholm bestaat uit diverse eilandjes die je via bruggen of boten kunt bereiken. Wandel door de hippe stad, ga naar musea, zoals het beroemde Vasa Museum en relax aan het water. Zin in koffie? Een typisch Zweedse traditie is de fika, een koffiepauze met vaak een klein gebakje op een terrasje.